Tuesday 28 December 2010

Mineriada soft

imi plac clementinele. stiti, la orele astea suntem mai mult noi cu gandurile noastre. ma uitam la video-ul postat de Ion la comentul unui post pe facebook si ma gandeam.... ma futu-i... si p-asta l-am impuscat...

suntem singurul popor din lume care si-a executat fostul sef de stat in ziua de craciun (ma refer la ceausescu). asta spune ceva despre noi. stiti ce cred eu ca spune? cred ca dovedeste cat de fara mila ne-a fost furat destinul, identitatea, ca popor. istoria. isi merita antonescu un glonte in cap pe langa cele primite in piept? depinde din ce punct privesti, stii? :) si ce manual de istorie citesti. aici in italia comunistii sunt vazuti ca salvatori - pentru ca au scapat italia de musolini si deci de fascism. la noi antonescu e vazut ca salvator/erou - pentru ca a luptat impotriva comunistilor.

ma mai gandesc si ca debarcarea din normandia a fost facuta nu pentru a anihila germania hitlerista (care oricum era pe duca in monentul debarcarii) ci pentru a stopa invazia (extinderea) rusiei in europa. cred ca asta a fost scopul real. pe urma s-au pus pe impartit - de aici pana aici e zona rusiei, restul - zona lor. de fapt sunt din ce in ce mai multe voci avizate care sustin teoria asta. ma rog... nu tin sa conving pe nimeni de asta.. e o parere pe care o impartasesc si atat. dar - am fost doar un petec de harta, la cheremul marilor puteri; ghinionul nostru ca am fost (si inca suntem) in estul europei si nu in vest...

as vrea sa luam moldova inapoi. pt ca pamantul ala e al nostru. asa cum ardealul e al nostru si ungurii nu-l vor vedea niciodata parte a ungariei... veci. over my dead body! as vrea ca noi romanii sa terminam cu felul asta de a fi de acum. as vrea sa nu ne mai dam la gioale unul celuilalt, ci sa punem umarul sa urnim tara asta intr-o directie buna, s-o facem din nou o tara in care iti e mai mare dragul sa traiesti si de care sa fii mandru. si-as vrea sa ne scoatem din ADN-ul neamului cacatul asta de milostenie futu-i (eu is multumit cu ce am, nu merg sa cuceresc teritorii noi ci doar apar ce am... eh.. ce sa-i faci... sau ca ciobanul moldovean din miorita... care desi stia ce-l asteapta.. se resemneaza in loc sa caute solutii sau pur si simplu sa-i taie pe conspiratori) ca imi sta pe creier cand ma gandesc. (eu as scoate miorita din manuale, ba mai mult, as interzice-o, pentru ca nu ne invata decat sa ne unim pentru a da in cap celui mai bun decat noi... iar cel vizat sa se resemneze, deci e daunatoare in fond, ca element formativ pentru un copil). Gandind asa nu vom ajunge niciodata la masa marilor puteri.. vom fi mereu o petec de pamant la cheremul marilor puteri, resemnandu-ne ca in miorita...

si as vrea inca o generatie de bratieni, de maniu, de ratiu, de toti aia care au facut neamul asta unit si demn, si performant, si respectat. ungurii nu si-ar mai face de cap, alde base, udrea, bombonel, vadim, iliesti si multi altii de azi ar fi la locurile lor... prin puscarii.

dar... elite de talia celor mentionate anterior nu se formeaza peste noapte.. oameni de valoare inca exista, ei trebuie adunati si lasati sa faca treaba. cu toate astea... noi ne zvarcolim efectiv intr-o baie de hotie si prostie meticulos organizata, suntem sistematic transformati intr-o societate de batuti in cap care consuma numai cururi goale la tv, ragaituri parlamentare, oligofreni care ne deseneaza noua ce sa gandim prin talk show-uri ca si cum noi am fi handicapati, batuti in cap si incapabili sa procesam singuri o informatie de genul "presedintele a spus despre premier ca e batut in cap" (talk show: "domnule X, analistul curului meu (n.m.:  al meu).. ce ar trebui sa intelegem noi din aceasta declaratie?" un cacat... ce sa intelegi de la un dobitoc care bate campii la tv cu o astfel de declaratie??? altceva decat ca e un individ care nu are ce cauta pe pozitia de presedinte... duuh. ma rog, un exemplu) si as putea continua pe tema asta pana in 2050 fara sa epuizez toate exemplele..

am fost educati sa ne dam la gioale. am fost educati sa ne dam in cap unul celuilalt. de aceea si incrancenarea pe care o vedeti in discutiile (daca le putem numi asa) pe teme politice de peste tot - tv, radio, site-rui, bloguri, facebook, youtube.. tot ce se poate. ne uram intre noi efectiv. noua ne vine atat de greu (daca nu ne este imposibil multora dintre noi) sa acceptam o parere contrara. de fapt de multe ori nici nu o acceptam oricat de competenta sau argumentata sau sustinuta de probe ar fi ea. noi nu, noi o stim pe-a noastra, iar tu daca zici altfel atunci esti ori comunist, ori psd-ist imputit, ori pdl-ist lingau ori pnl-ist nu mai stiu eu cum... ori ce vreti si ce nu vreti.. cum vreti.. de fapt daca as putea te-as si pocni ('tu-ti gatu' mati de... ce-o fi ala/aia; mi s-a spus intr-unul din comenturi pe facebook sa fiu atent cand vin in tara, sa nu ma calce masina..... asta desi traim in 2010...deci vorbesc din propria experienta)

e imposibil sa stam impreuna la o masa, sa discutam constructiv. sa acceptam un adevar chiar daca el poate ne doare, sa acceptam ca unul e mai bun decat noi si sa-l lasam pe el sa faca un anumit lucru pentru ca e cel mai competent sa o faca. noi nici nu putem sa concepem lucrul asta!! ba mai mult.. fereasca d-zeu sa ai tupeul asta si sa fii in minoritate. poi vin peste tine fraiere si-ti rup fashu. asta e educatia noastra din ultimii 60 de ani.

de aceea regele a constatat la revenirea in tara, cu mare durere in suflet, ca da, comunistii au reusit. au distrus tot.

o natiune se bazeaza pe unitate, pe comunicare, pe coagularea fortelor. ori comunismul tocmai asta a distrus. a intors pe fiu impotriva parintelui, pe frate impotriva fratelui, a dezbinat in cel mai adanc nivel al fiintei romanesti - in suflet. si ne-a intors pe unul impotriva celuilalt fara sa ne dam seama. o facem parca din instinct, cu ochii orbiti efectiv.

tocmai cand ar fi trebuit sa ne unim si sa punem umarul ca romania sa mearga pe un drum bun, au venit minerii - roman contra roman. iliescu nu trebuia sa ia puterea... A doua oara ne-a fost furata Romania. Astazi traim, 23 de milioane de romani, o mineriada soft. doar ca nu luam bate pe spinare in piata universitatii, ci mai rau. ne luam zilnic portii de umilinta amestecate cu cururi goale si manele pe tv, parte a unui eficient proiect masiv de spalare de creiere si transformare a noastra intr-o adunatura de fraieri gata sa inghita orice. si inghitim ca un bolnav sedat pe patul unui spital. asta suntem - un popor in coma. de 60 de ani... every day.. 24/24.... 365/365

pe ici pe colo poporul roman da totusi semne de viata. asta e speranta noastra. si Romania se va trezi. greu... dar se va trezi. trebuie curaj, trebuie exemple de urmat, trebuie educatie si multa comunicare civilizata, ca de la om la om, ca de la roman la roman, ca de la frate la frate. asa s-a facut unirea, asa s-a construit romania pe care ne-ar placea s-o avem inapoi, asa cum a fost odata.

No comments:

Post a Comment